top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαKitchen Hub

"Τα εργοστάσια του Ιταλικού design είναι οι έμποροι της ευτυχίας" Alberto Alessi



Η Alessi ιδρύθηκε το 1921 από τον Giovanni Alessi που γεννήθηκε στην Ιταλία και μεγάλωσε στην Ελβετία. Λίγα χρόνια μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να παράγει μια μεγάλη γκάμα επιτραπέζιων ειδών από νικέλιο, χρώμιο και επάργυρο ορείχαλκο. Μεταξύ 1935 και 1945 ανέπτυξε η ίδια τα περισσότερα από τα προϊόντα της.


Από το 1945 μέχρι σήμερα συνεργάστηκε με διάσημους σχεδιαστές όπως τον Philippe Stark, την Zaha Hadid, την Karim Rashid και την Fratelli Campana.



Παγκόσμια ηγέτης στον τομέα της διακόσμησης σπιτιού, επίπλων και σκευών κουζίνας για περισσότερα από 80 χρόνια, η Alessi κατέχει σήμερα μια πλήρως ανεπτυγμένη θέση αριστείας και τεχνογνωσίας στον τομέα του σχεδιασμού Made in Italy 🇮🇹.


Ανάμεσα στις δημιουργίες της  υπάρχουν τα πιο γνωστά εικονίδια του σύγχρονου ντιζάιν όπως ο αποχυμωτής Juicy Salif του Philippe Starck ή το τιρμπουσόν Anna G. του Alessandro Mendini.



Επιπλέον κατατάσσεται ως μία από τις κορυφαίες μάρκες διακόσμησης σπιτιού μέσα από τις επιτυχημένες συλλογές της


Η σύγχρονη ιδιοφυΐα των δημιουργών της, έχει ζωντανέψει μια πληθώρα εμβληματικών προϊόντων από το παρελθόν μεταξύ των οποίων μερικά απόλυτα αντικείμενα, όπως:

  • η επαναστατική καφετιέρα Pulcina,

  • το σετ μαχαιροπήρουνων Mami

  • ο λαμπρός βραστήρας τσαγιού Rex

  • ο ηλεκτρικός βραστήρας Plisse


Aποτέλεσμα γνήσιας χειροτεχνίας και παραγωγής μεγάλης κλίμακας, πάντα στο όνομα της υψηλής ποιότητας.



Λειτουργικά και διακοσμητικά κομμάτια που ευχαριστούν το μάτι και προσκαλούν την άμεση επαφή με το χέρι! Αποφεύγουν κουμπιά και κυκλώματα και καταφέρνουν να συνδυάσουν δύο συχνά αντίθετες ευαισθησίες που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της Alessi: τον ανθρωπισμό και τον μοντερνισμό.


Σας περιμένουμε στην έκθεση μας για να ανακαλύψετε το απόλυτο αυτό brand.

Είτε για την κουζίνας σας, είτε για τους συγγενείς και φίλους σας, είναι ένα ξεχωριστό δώρο.



📞 22610.23349


121 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page