top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαKitchen Hub

Η σημασία του τραπεζιού κουζίνας



Εάν το φαγητό φέρνει κοντά τους ανθρώπους, τότε το τραπέζι της κουζίνας είναι χωρίς αμφιβολία η ψυχή του σπιτιού! Ένα μέρος που τροφοδοτεί τις συζητήσεις, ενισχύει τους δεσμούς εδραιώνει τις σχέσεις και υφαίνει αναμνήσεις. Ένα ζεστό, φιλόξενο και άνετο τραπέζι μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά, όχι μόνο στην διακόσμηση του σπιτιού αλλά και στο δέσιμο μεταξύ μιας οικογένειας!


Στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα άρχισε να επικρατεί η επιθυμία για λιγότερο επίσημο φαγητό. Η δύναμη του αστεριού της τραπεζαρίας άρχισε να φθίνει και η τάση σχεδιασμού για μια κουζίνα πιο ανοιχτή που θα συνοδεύεται από ένα τραπέζι έγινε έντονη. Οι χώροι άνοιξαν, η κουζίνα δεν είναι πια ένα “δωμάτιο” και η τραπεζαρία σχεδόν έπαψε να υπάρχει καθώς ήταν παντού: στο σαλόνι ή στην ίδια την κουζίνα, όπου κι αν υπάρχει ανάγκη ή παρόρμηση.



Η τάση έγινε θεσμός και κάθε κουζίνα είχε πλέον τραπέζι. Είτε ένα απλό τραπέζι, είτε ένα τραπέζι που θα έδινε διακοσμητική αξία στο σύνολο της κουζίνας, ήταν μικρό αλλά άνετο! Οι οικογένειες καθόντουσαν πιο κοντά ο ένας στον άλλο χωρίς ο λόγος να είναι αντικειμενικά το φαγητό. Το παιχνίδι (των μικρών αλλά και των μεγάλων), η μελέτη, ένας καφές οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αλλά και ως απλό πάσο, το τραπέζι της κουζίνας πλέον έχει πολλαπλή χρήση και είναι απαραίτητο.


Στην σύγχρονη εποχή, η πανδημία ήταν μια αφορμή ο κόσμος να επιστρέψει στις οικογένειες τους και η αναγκαιότητα του καθημερινού αυτού χώρου να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανακαίνισαν κυρίως τον χώρο της κουζίνας, είτε σημαντικά είτε λιγότερο, έτσι ώστε να απολαμβάνουν την ασφάλεια τους. Επιπλέον επιφορτίστηκε με έναν ακόμα ρόλο: χώρο γραφείου! Η τηλεδιάσκεψη, είτε για επαγγελματικούς είτε για εκπαιδευτικούς λόγους μπήκε στην ζωή μας και έμεινε για αρκετό καιρό.




Οι νέες γενιές μαγειρεύουν όλο και λιγότερο. Επιλέγουν σνακ και έτοιμα γεύματα για οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας και αποφεύγουν να μαγειρέψουν καθώς αυτό απαιτεί πολύ περισσότερη προνοητικότητα και προσπάθεια. Κάθονται λιγότερο χρόνο για να τα απολαύσουν και συνήθως συνδυάζουν μια παράλληλη δραστηριότητα όπως να ενημερωθούν_ψυχαγωγηθούν βλέποντας τηλεόραση ή ακόμα και να δουλέψουν (διαδικτυακά).


Πλέον τα σπίτια έχουν μικρότερα υπνοδωμάτια και το βάρος για έναν χώρο ευρύχωρο πέφτει στην κουζίνα. Εκεί το τραπέζι της κουζίνας πρωταγωνιστεί! Είτε ως μέρος ενός καθιστικού, είτε με μορφή νησίδας, υπάρχει και εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας που αναζητά μια ποιοτική, ουσιαστική και πρακτική διαβίωση. Όλα σε ένα σημείο λοιπόν.




Όπως σε κάθε υλικό έτσι και για ένα απλό τραπέζι κουζίνας, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Μπορεί να αγοραστεί έτοιμο ή να παραγγελθεί ως ειδική κατασκευή. Μπορεί να είναι από ξύλο, μέταλλο ή ακόμα και από γυαλί. Μπορεί να έχει ακόμα και διαφορετικό υλικό για την επίπεδη επιφάνεια και διαφορετικό για τα πόδια. Το σχήμα και η διάσταση δεν έχει περιορισμό, όλα κατασκευάζονται πλέον. Εξίσου εύκολο και πρακτικό να προσαρτηθεί στα έπιπλα της κουζίνας και να αποτελέσει επέκταση αυτής έχοντας παράλληλα συρτάρια εξασφαλίζοντας επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους (τόσο πολύ απαραίτητους πλέον).


Ακόμα και σε πολύ μικρούς χώρους έχουν βρεθεί λύσεις που ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας. Είτε ως ελεύθερη κατασκευή, είτε ως επίτοιχη, η λύση εντυπωσιάζει. Όπως επίσης εντυπωσιακά είναι και τα αρθρωτά τραπέζια που απλά ξεπηδούν μέσα από τα έπιπλα της κουζίνας σας.



Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ανανεώσετε το χώρο σας. Προσφέρουμε πολλά παραπάνω από μια απλή προσφορά γιατί γνωρίζουμε την λύση πίσω από κάθε προβληματισμό σας και θέλουμε να την μοιραστούμε μαζί σας!


📞 22610.23349

122 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page